En natt med finskorna.

Igår fick jag ett mail från en av mina bästa vänner. Han är i Helsingfors, en underbart vacker stad med mycket att se och uppleva. Han var lyrisk, blinis med löjrom och björnstek, med lite finsk vodka givetvis. Och så hade han sovit med finskorna.

Jag blev ju först lite konfunderad. Är han full eller? Varför sova med sina fina skor på, när man kan ta av dem och vifta på tårna. Lackskor eller krokodilvarianten? Han hävdade dock att finskorna var både snygga och satt som en smäck. OK, tänkte jag, skiter väl i dina skor. Jag har ju mina boots och dem slår du inte. Jag är ju nästan från Sydafrika och har sedan flera år bootsvana, haha tog ni den eller?

Han hävdade dessutom att det var skönt när han satte på dem. Jaja, det kan väl vara bra med ett par bra skor, tänkte jag. Och mitt i min förvirring, så insåg jag, hur djävla dum i huvudet jag varit. Det var ju inga skor, det var fina, finska tjejer – finskorna. Ibland spelar språket oss ett spratt. Såklart att han hade haft en härlig natt med två finska tjejer – finskor. Haha.

Jag måste fråga honom om det var full sula hela natten eller om dom klämde en finne på honom emellanåt. Men i fortsättningen ska jag vara mer vaksam mot finskor. Även om det går bra.