Moffi Blogg
READING

Det går vilt till hos Mannerström.

Det går vilt till hos Mannerström.

 

Plötsligt får mina vänner Gunnel och Janne från Borås för sig att bjuda mig på lunch. Det blev Kometen, som givetvis har en stjärnkrögare vi alla känner. En man med ett himmelskt koncept som han brukar sola sig i. Hade jag varit mer känd kunde vi blivit Manner och Wanner, men nu är jag inte det. Han får ståta med sitt fina varumärke i lugn och ro.

Det roliga var givetvis att träffa Gunnel och Janne, ett par som fann varandra för inte så länge sedan och nu har flyttat ihop på 19 våningen i Borås nyaste hus. Huh, jag åker ju inte dit upp utan en ”wirre” i farstun, innan hissen klättrar uppåt och göder min ofattbara svindel. Jag kan ju knappt sitta på hönshusets tak innan allting snurrar.

När vi beställde fick kyparen något vilt i blicken – och vi tog det. Säga vad man vill om Mannerström, men han kan det här med god mat. Borde hetat Mannerdröm för maten fick oss att sväva på små moln.

Det blev såklart en mysig lunch med mycket snack och smak. Viltfärsbiffar med potatispuré, kantarellsås och lingon såklart. Jag är lingonoman. Janne och jag hann svälja ner en snaps tillsammans med starkölen och lät en konjak smeka våra strupar till kaffet.

Gunnel och Janne vände blickarna mot Borås och jag tog pendeln som vanligt. Men jag har nog inte en ”janne” att bjuda tillbaka på något lika gott. Det blir väl en tor stark och björn-stek.

Vi får se.

 


Your email address will not be published.