Moffi Blogg
READING

Whiskyprovning på hög nivå.

Whiskyprovning på hög nivå.

Nämligen långt upp i Johanneberg, ett av Göteborgs finaste områden. I vårt ordenshus samlades tio bröder med en viss faiblesse för maltdrycken whisky. Tanken var att testa fyra olika märken; Aberlour, den indiska Paul John, Ardbeg och Springbank.

Maltdirektören Kjell Söderberg hade gjort ett gediget jobb med urvalet, glasens design och sällskapets gedigna kvalitet som whiskykännare – utom möjligtvis jag själv.

Nåväl, vi smakade, sniffade, tittade på färgen och funderade. För den oinvigde ska påpekas att det rör sig om 2 cl per glas, så ingen blev dyngrak. Vi bedömde saker som fyllighet, rökighet, färg, fatkänsla, citruspåverkan och några variabler till.

Efter en rundvandring kring bordet, där alla fick säga sitt, så vann Springbank, en exklusiv engelsk whisky knappt. Själv föredrar jag Ardbeg på grund av dess lite rökiga smak.

Men för den intresserade kan jag rekommendera alla fyra, var och en med sin personlighet och karaktär. Precis som vi människor. Skillnaden är inte stor. Vi människor går och whisky går åt. Skål!


Your email address will not be published. Required fields are marked *