Moffi Blogg
READING

Lapplisa eller p-vakt.

Lapplisa eller p-vakt.

Lapplisa eller p-vakt.

Det är ju ingen kul grej att få en p-bot. Oftast är det dock så att man faktiskt har förtjänat det. I Göteborg står p-vakterna bakom hörnet och väntar på att du ska göra fel, i Kungsbacka är det tvärtom. Här väntar dom troget vid bilen, i hopp om att du ska komma tillbaka och flytta din bil.
Jag har förmånen att känna några av dem, den fina Wictoria och den trevlige Johan. Båda mycket modesta när det gäller lappning, man kan säga att de är föredömen för sin kår.
Men i ett välordnat samhälle gäller det att ha koll på sin bil. Jag bor ju vid Storgatan och ser dagligen hur människor parkerar sina bilar rent åt helvete. Inte minst på lastzoner, där leveransbilar måste komma till, men också på vanliga platser där folk helt enkelt chansar. Då får man skylla sig själv.
Så till p-vakterna i Kungsbacka, en stor eloge. Dom är på sin vakt, men inte från Norrland. Väldigt sällsynt med lappar


  1. Wictoria

    13 July

    Tack käre Torbjörn det värmer!

Your email address will not be published. Required fields are marked *